środa, 13 października 2010

Pasztet z dorsza.


Składniki: 200g filetów z dorsza, zioła, pół cebuli, 1 ząbek czosnku, 1 gotowany ziemniak, sok z połowy cytryny, pieprz,150 oleju, 30 ml świeżej śmietanki.
Przyrządzanie: Wymoczyć filety w zimnej wodzie zmieniając ją kilka razy. Następnie włożyć je do rondla i zalać zimną wodą.Dodać zioła, cebulę i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Filety ostudzić, osuszyć. Dodać ząbek czosnku, ziemniak i sok z cytryny. Miksować w robocie Ronic kilkanaście sekund, najpierw pulsacyjnie następnie przejść na tryb ciągły. Przez otwór w pokrywie wlać olej i śmietanę i następnie miksować przez minutę, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz